Jak utworzyc bazę na prawdziwym serwerze

Forum przeznaczone dla MySql - bazy danych.

Jak utworzyc bazę na prawdziwym serwerze

Postprzez Szymon123 » czwartek, 22 września 2011, 15:03

Witam
Chciałbym na darmowym serwerze cba utworzyc bazę danych. Mam mini forum i napisałem plik stworz_baze.sql. Czy ktos wie jak ją tam umiescic??
Szymon123
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 21
Dołączył(a): czwartek, 8 września 2011, 21:44

Re: Jak utworzyc bazę na prawdziwym serwerze

Postprzez Morfidon » czwartek, 22 września 2011, 15:05

http://cba.pl/pma/

logujesz się -> szukasz zakładki import -> wybierasz swój plik .sql -> wybierasz formatowanie pliku (sql) -> zachowaj
Morfidon
Administrator
Administrator
 
Posty: 1324
Dołączył(a): wtorek, 5 sierpnia 2008, 21:48

Re: Jak utworzyc bazę na prawdziwym serwerze

Postprzez modelmt87r » czwartek, 17 lipca 2014, 09:44

Witam jak w temacie jak utworzyć bazę na takim serwerze jestem laikiem w tych sprawach więc wolę się zapytać
modelmt87r
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 09:14

Re: Jak utworzyc bazę na prawdziwym serwerze

Postprzez bielu000 » niedziela, 3 sierpnia 2014, 12:29

Najłatwiej chyba przez Total Commandera, musisz mieć dane dostępu do FTP, łączysz się przez program i wysyłasz go na serwer, a następnie uruchamiasz już z poziomu Twojej strony.
Ewentualnie przez menadżer plików dostępny po zalogowaniu na cba.
Logujesz się tutaj http://www.cba.pl/panel/ następnie wybierasz menadżer plików, logujesz się po raz drugi, zmieniając tylko login na user@nazwakonta.cba.pl, i wysyłasz sobie plik postępując zgodnie ze wskazówkami tam podanymi i uruchamiasz wysłany plik z poziomu Twojej strony.
bielu000
Stały Bywalec
Stały Bywalec
 
Posty: 84
Dołączył(a): piątek, 8 maja 2009, 14:54


Powrót do MySql

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron